Plastično je fantastično

ponedjeljak, 27.02.2012.

Plastična folija čuva povrće i voće

Nedavno je Britansko udruženje za plastiku (BPF - British Plastic Federation) na svom Twiter porfilu objavilo vijest - status da "krastavac zamotan u plastičnu foliju ostaje svjež 14 dana u usporedbi s 3 dana onih koji nisu zamotani".



Objava ovog statusa pobudila je zanimanje kolumnista web portala PRW.com (Plastic & Rubber Weekly) - Hamisha Champa koji je 17. veljače 2012. o tome obavio ČLANAK "Omatanje povrća u plastičnu foliju protiv ne-omatanja povrća u plastičnu foliju".

Naravno, kada se objavi ovakav podatak na Twiteru, postavlja se pitanje ima li za takvo što dokaza? Ne budi lijen, Hamish Champ odlučio je sam napraviti test: zamotao je jedan krastavac i jednu papriku, te ih odložio na hladno i tamno mjesto, pored nezamotanog krastavca i nezamotane paprike.

Nakon 9 dana, 24. veljače 2012. Hamish Champ objavljuje novi ČLANAK pod naslovom "Fotografski dokaz da plastika održava krastavce i paprike svježije dulje vrijeme" u kojem je potvrdio da se povrće (i voće) umotano u plastičnu foliju dulje održava svježijim, odnosno da je plastika, kako kaže "odradila svoj posao".

Evo, pogledajte foto-dokaz:


Photo courtesy of Recoup


Dakle, zamotano u plastičnu foliju i nezamotano povrće nakon 9 dana odloženo na tamnom i hladnom mjestu. Koje biste radije stavili na svoj tanjur?

- 22:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #