Plastično je fantastično

subota, 31.03.2012.

Novosti iz svijeta plastike 3.


NOVOSTI IZ SVIJETA PLASTIKE Br. 3


Ovaj puta plastične vijesti posvećene su tzv. medicinskoj plastici. Naime, od 14. do 16. ožujka u Anachemu u Kaliforniji, održan je sajam medicinske opreme na kojem su sudjelovali i brojni proizvođači plastičnih proizvoda koji se koriste u medicinske svrhe. Evo kratkog pregleda novosti:

MediSpec™ Hybrid Circular MT plastični priključci i spojne kutije - idealna rješenja za sustave u medicini. radi se o integralnim optičkim i električkim spojnim sustavima koji omogućuju reduciranje velikog broja priključaka današnje moderne medicinske opreme.











MacPherson Medical Inc. - predstavili su višenamjenski nosač kirurških instrumenata izrađen od polifenilsulfona, čiji je proizvođač Solvay Specialty Polymers. Nosač je konstruiran tako da osigura zaštitu kirurških instrumenata od oštećenja te značajno skraćuje vrijeme za pripremu i slaganje instrumenata prije operativnih zahvata.











Kompanija Flexpak Corp. predstavila je znatno duža plastična kućišta - do 125 cm za katetere.




Kompanija LTL Color Compounders Inc. predstavila je 10 novih ne-biodegradabilnih termoplastičnih materijala za korištenje pri izradi raznih medicinskih predmeta.








Kompanija Teknor Apex Co. predstavila je fleksibilne vinilne spojeve za cijevi i vrećice izrađene od materijala bez ftalata, na bio osnovi, kojeg je razvio Dow Chemical.










Kompanija Bayer MaterialScience LLC predstavila je svoj četvrti polikarbonat (PC) / akrilonitrilni butadijen stiren kopolimer (ABS) komercijalnog naziva Bayblend® namijenjen za izradu proizvoda koji se koriste u medicini. Materijal je namijenjen za izradu medicinskih elektroničkih instrumenata, uređaja za doziranje lijekova koji imaju rastezljive dijelove opreme.





U nastavku je statistički prikaz potrošnje sterilne plastične ambalaže koja se najvećim dijelom koristi u medicinske svrhe u SAD-u 2010. godine i predviđanja do 2015. gdoine:




IZVOR: PlasticsNews


- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #