Plastično je fantastično

ponedjeljak, 02.04.2012.

Znak za bioplastiku

S početkom travnja, predstavljen je novi ZNAK ZA BIOPLASTIKU kao rezultat natječaja za dizajnere s kojim se tražio znak koji će predstavljati BIOPLASTIKU. Natječaj je napravljen po istom modelu kao i natječaj za odabir znaka za recikliranje (tri strelice u trokutu) '70. tih godina i koji se danas nalazi na svim proizvodima koji se mogu reciklirati ili su izrađeni od reciklata.

Namjena znaka za bioplastiku je da posluži kao znak označavanja za bioplastični materijal (materijal nastao na bio osnovi) i za označavanjeproizvoda izrađenog od bioplastičnog materijala i koristio bi se na isti način kao i znak za recikliranje, odnosno bio bi utisnut na sam proizvod ili odštampan na etiketu proizvoda.

Za više informacija posjetite: www.bioplastics-symbol.info.

Istraživanje koje je inicirala konzultantska kuća Polymedia Consult iz Njemačke ima namjeru prikupiti široki krug mišljenja o samom znaku, njegovm korištenju te njegovoj primjeni, itd. Sponzor znaka Cereplast zajedno s timom nezavisnih stručnjaka (iz Polymedia Consult-a, NSF-a i drugih).pažljivo će razraditi sve odgovore i prijedloge i razmotrii će ih pri predlaganju sljedećeg koraka u razvoju znaka i njegove implementacije.

Da bi se uključili u istraživanje klinkite OVDJE. Ukoliko se ne otvori prva stranica upitnika, kopirajte sljedeću link adresu u adress box vašeg internet pretraživača:
http://www.surveymonkey.com/s/9MSQKZ3

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #