Plastično je fantastično

četvrtak, 07.02.2013.

Britanska vlada rekla NE uvođenju taksi na plastične vrećice … za sada

Kako javlja PRW.com britanska vlada dala je snažan signal da neće podržati uvođenje obaveznog poreza na jednokratne plastične vrećice, barem ne za sada. Ova je odluka toplo pozdravljena od britanske plastičarske industrije.

Ministri su prethodno izrazili interes za ostvarene rezultate uvođenja poreza na jednokratne plastične vrećice koje su uvedene u Welsu i Sjevernoj Irskoj i gdje je porez na vrećice smanjio potrošnju vrećica za više od 90 %.

Međutim, iako Liberalni demokrati podržavaju uvođenje ovakve mjere, prijedlog su dali u dugotrajnu političku proceduru, a Ministar zaštite okoliša iz konzervativne stranke Richard Benyon rekao je da ideja "nije najbolja opcija" jer dodatno povećava troškove kućanskih budžeta.

Ali, ovakva odluka mogla bi biti kratkog vijeka. Ministar Benyon je dodao: "Trenutno procjenjujemo različite mjere kako bi ograničili distribuciju jednokratnih plastičnih vrećica. To uključuje nadzor nad rezultatima mjera poduzetih u Welsu i Sjevernoj Irskoj, kao i tijek konzultacija u Škotskoj".

Analizu odgovora na vladine konsultacije o reguliranju korištenja jednokratnih plastičnih vrećica možete vidjeti na sljedećem LINKU.



- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #