Plastično je fantastično

petak, 08.03.2013.

Komentar dana - Pismo dvoje stanovnika gradskom vijeću

Zabrana plastičnih vrećica, unatoč svim argumentima i istraživanjima te negativnim posljedicama koje se neočekivano javljaju (pad prometa, povećanje broja krađa, itd.) širi se u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, sve više i više javljaju se i obični ljudi, kupci, trgovci koji se protive takvim zabranama.

Evo pisma dvoje stanovnika gradića Carvallisa u saveznoj državi Oregon u SAD-u, upućenog gradskom vijeću, a koje je objavljeno u lokalnim dnevnim novinama Cornallis Gazette-Times:



Vijeće, vratite nam naše plastične vrećice i prestanite pokušavati spasiti planet



Svaki puta kada kupujemo u trgovinama i marketima u Corvallisu, osjetimo se pogođenima odlukom gradskog vijeća o zabrani jednokratnih plastičnih vrećica.

Poslovođa WinCo marketa kaže nam da se svaki puta dobro nasmije kada gleda kako kupci iznose stvari iz trgovine i nose ih u rukama u svoje automobile ne bi li ih odnijeli svojim ukućanima. (Podsjećamo vas na nedavni objavljenu priču o krađama plastičnih košara iz marketa). Možda se i članovi gradskog vijeća isto tako cerekaju, kao i taj poslovođa. Nama nije do smijeha i cerekanja. Ono što smo sigurni, zabrana plastičnih vrećica je ozbiljna pogreška.

Najbolja stvar koju bi gradsko vijeće moglo učiniti je da posveti svu pažnju upravljanju gradom, a da prestane eksperimentirati s propisima koje svakom od nas lokalnih kupaca stvaraju poteškoće. Jedino što želimo jeste moći odnijeti iz trgovine potrepštine koje smo kupili, da ostanu suhe u kišnim danima i nezagađene prljavim višekratnim vrećicama i torbama. A ne spašavati svijet.

Paul i Patty Lorenz, Corvallis





Izvor: Cornallis Gazette-Times




- 22:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #