Plastično je fantastično

subota, 20.04.2013.

Višekratna plastenka za vodu i aplikacija za smartphone


NOVOSTI IZ SVIJETA PLASTIKE Br. 20





Nizozemska kompanija Dopper izbacila je na tržište novu višekratnu plastičnu bocu za vodu, a sve s ciljem smanjenja potrošnje i bacanja jednokratnih plastenki. Osim same boce kao proizvoda, a koju je dizajnirao Rinke van Remortal, kompanija Dopper pokrenula je i kompletnu kampanju za smanjenje korištenja jednokratnih plastičnih boca (najčešće su to PET plastenke) tako što su izradili i aplikaciju za pametne telefone pomoću kojih vlasnici mogu na području Nizozemske, Europe, a sada već i na području Sjedinjenih Američkih Država, naći najbližu fontanu za pitku vodu gdje mogu napuniti svoju višekratnu bocu.

Ta višekratna plastenka, kao što se vidi na slici izrađena je od dva dijela – tijela koje je napravljeno od polipropilena (PP) i plastičnog čepa u obliku čaše koji je napravljen od akrilonitril/butadien/stirenske plastike – poznatije po svojoj skraćenici ABS.

Kako je izjavio osnivač i vlasnik kompanije Dopper, g. Everaarts, kompaniji nije cilj samo prodaja proizvoda – višekratne plastenke, već želi prodati poruku – smanjiti potrošnju jednokratne plastične ambalaže.


Izvor:
Plastic News





- 22:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #