Plastično je fantastično

utorak, 30.07.2013.

Zabrane plastičnih vrećica


Čitatelji koji prate ovo područje kojim se blog bavi - plastika, zasigurno su u posljednjem broju Polimera zamijetili članak Zabrane plastičnih vrećica. Kako je ova tema važna i nezaobilazna i za plastične vrećice i ukupno za plastiku, ali i brojna druga područja kao što su ekonomija, zdravlje, zaštita okoliša, emisije, trošenje prirodnih resursa itd. držim da joj je mjesto i na ovom blogu.

Pripremljena je cijela serija članaka o zabranama plastičnih vrećica širom svijeta, uvođenju naknada, pozadini svih tih odluka kao i stvarnim razlozima kojima su se donositelji odluka povodili. Naravno, biti će govora i o odbijenim prijedlozima za zabrane te o učinima koje te zabrane donose pojedinoj zemlji, ali i lokalnom gospodarstvu, društvu i okolišu.


Biti će objavljeno nekoliko članaka o zabranama i / ili naknadama na vrećice u Europi, Americi, Aziji, Africi, Australiji i Novom Zelandu te posebno u Hrvatskoj i zemljama regije.

Na kraju će biti dano pregledno stanje - ukratko, koje će kasnije biti posebno izdvojeno posebnom poveznicom te će čitatelji uvijek moći provjeriti aktualno stanje zabrana i naknada u svijetu.


Slijedi prvi nastavak: Općenito i uvodno o zabranama plastičnih vrećica


- 18:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #