Plastično je fantastično

petak, 23.08.2013.

Plastika u službi čistoće plaža

Evo još jedne originalne ideje koja dolazi s otoka Krka, odnosno, od agencije za medijsku promociju Promix iz Belišća. Radi se o projektu "Eko-bin i zaštita plaža od onečišćenja sitnim otpadom", a osnovna mu je svrha sačuvati prekrasne hrvatske plaže od sitnih onečišćenja (ona krupnija se lakše pokupe).

U tu svrhu osmišljena "Eko bin" posuda. Eko-bin je mala i funkcionalno oblikovana posuda za privremeno odlaganje sitnog otpada. Lagan je i lako prenosiv, prilagođen upotrebi na svim tipovima plaža, a izrađen je od reciklirajuće, ekološki prihvatljive i negorive plastike - polipropilena (PP). Ima poklopac koji ne dozvoljava slučajno rasipanje sadržaja i jednostavno se koristi.



Pogodan je za nošenje u torbi ili ruci i može biti koristan ne samo na plaži već i u svakoj drugoj prilici: u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, na nogometnim stadionima, ostalim sportskim igralištima, dvoranama, koncertima na otvorenom, na izletima, u šetnji, u autu, itd. Eko-bin nije namijenjen jednokratnoj upotrebi. Svaki korisnik plaže ima mogućnost da na što više mjesta u gradu ili mjestu u kojem boravi dobije eko-bin kao poklon kojeg će koristiti svaki dan i u svakoj prilici, na plaži ili izvan nje. Ako još uz eko-bin dobiju i pisanu informaciju o načinu korištenja, velika je šansa da će sitni otpad iz eko-bina završiti tamo gdje mu je i mjesto – u prvom košu za otpad. Ako koša nema u blizini, eko-bin se može isprazniti u stanu, hotelskoj sobi ili apartmanu. U slučaju da mu je unutrašnjost uprljana, lako se može oprati i pripremiti za sutrašnje ponovno korištenje.

Do sada se Eko bin "raširio" po plažama otoka Krka, prošle godine je predstavljen, a ove godine ga se može naći na gotovo svim recepcijama hotela i u turističkim zajednicama otoka Krka, podijeljeno ga je 20 000 komada i kažu da je dobro prihvaćen od turista. Zabilježena je i primjena i na otoku Visu ove godine. Nije uopće iznenađujuće da se Krk zove Zlatni otok. Između ostalog zahvaljujući i plastičnim posudicama Eko bin koje su na ovom otoku najprije prihvaćene i primijenjene.





Evo kako naša najstarija marina na Jadranu "Marina Punat" na svojim web stranicama promovira Eko-bin i očuvanje čistoće plaža pomoću ovih plastičnih posudica.




Izvor:
Promix
Marina Punat


- 00:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #