Plastično je fantastično

utorak, 12.11.2013.

Fotogalerija Plastik - Kickboxing

Svojevremeno se autoru ovog bloga, dok je bio u sasvim jednoj drugoj funkciji, glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza, javio prijatelj fotoamater Goran Mehanović i ponudio pomoć u radu saveza. Zaključili smo da bi najbolji doprinos dao kada bi fotografirao kickboxing priredbe i prvenstva kako bi te fotografije poslužile kao ilustracija izvještaja i novinskih članaka.

Kako rečeno, tako i učinjeno. Goran je dobio detaljne upute - moraš uslikati ovo, pa onda ono, svakako i ovo, a bilo bi dobro i ono, ali nikako ne zaboravi ovo i ono. Naravno, od samog početka izgledalo je prilično katastrofično - te nema pristupa, te svjetlo nije odgovarajuće, pa blješti reflektor, smeta se publici, te kut nije baš najbolji. Jednostavno ne ide.

Goran nezadovoljan, ja nervozan. Propada nam suradnja. U jednom trenutku rekoh mu: "Ma slikaj što te volja, zaboravi što sam ti rekao". Natjecanje je završilo i kad smo pregledavali fotografije, sve one prije onoga "Ma slikaj što te volja" bile su takve da Goran nije želio da ih se objavi. Ali, sve one nakon tog trenutka - mene su ostavile bez daha. Jedan sasvim novi pogled na kickboxing.

Odlučili smo i pozvali na suradnju fotoamatere iz Hrvatske i javila se grupa fotoamatera iz Splita, okupljena oko firme "SOHO Sustavi". Uspostavljena je suradnja i nastale su tisuće fotografija, neke su postale klasika svjetske kickboxing fotografije, objavljivane su po cijelom svijetu, korištene za plakate, brošure, a neke su završile i u knjigama o kickboxingu. Ekipa je pozivana na nekoliko međunarodnih velikih natjecanja da foto dokumentiraju događanja.

Sve u svemu, ovdje je manji izbor dijela fotografija, koji se mogao povezati s plastikom. Jedan sasvim novi prikaz i kickboxinga i plastike kao nezamjenjivog materijala za zaštitnu opremu kickboksača.


A SADA PAMETNO - Foto & Copyright: SOHO Sustavi


PLASTIČNI SRAZ - Foto & Copyright: SOHO Sustavi


I KLASIČNI I PLASTIČNI NOKAUT - Foto & Copyright: Goran Mehanović


A … ZUBI - Foto & Copyright: Ilija Veselica


PLASTIKA GLAVU ČUVA - Foto & Copyright: SOHO Sustavi


POPIJ, UZMI ZRAKA - Foto & Copyright: SOHO Sustavi




Autori: Nikola Smernić, Ilija Veselica, Goran Mehanović



- 13:28 - Komentari (4) - Isprintaj - #