Plastično je fantastično

srijeda, 05.03.2014.

rPET za nove dresove Vatrenih

U nogometnom centru Zagrebello predstavljeni su dresovi koje će hrvatski reprezentativci nositi u Brazilu. Predstavljene su obje kombinacije, crvena i plava, a kao manekeni su poslužili i zvijezde Bayerna i Intera Mario Mandžukić i Mateo Kovačić.

Na novom dresu koji je 'spoj povijesti i inovacije' kako ga je predstavio Nikeov menadžer za izradu i dizajn hrvatskog dresa Florent Dumonde, dominiraju crvena boja, a na prednjoj strani zadržane su prepoznatljive crveno-bijele 'kockice'. Na leđima je crvena podloga na kojoj će se lakše moći i vidjeti brojevi. Uz to dres s unutarnje strane ovratnika ima i poruku – Budi ponosan.

Novi dresovi napravljeni su od recikliranih plastičnih boca odnosno od recikliranog poli(etilen-teraftalata) ili skraćeno rPET (100% u hlačicama, 96% u dresu). Za svaki pojedinačni dres u prosjeku je trebalo 18 recikliranih plastičnih boca. Od 2010. Nike je s deponija preusmjerio 2 milijarde plastičnih boca - dovoljno njih da pokriju 2800 nogometnih terena.

"Briga o ekološkoj održivosti je ključni dio našeg dizajna i razvoja", ističe kreativni direktor Nikea za Europu Martin Lotti. "Naš je cilj stvoriti dres koji zadovoljava sve potrebe igrača, ali i našeg planeta."


Foto: Marko Lukunić / PIXSELL


Foto: Marko Lukunić / PIXSELL


Foto: Bruno Konjević / CROPIX





Izvori:
Gol.hr:
Predstavljeni su novi dresovi hrvatske reprezentacije!
Slobodna Dalmacija: Predstavljeni novi dresovi 'vatrenih'
Animated flags


- 19:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #