Plastično je fantastično

srijeda, 02.07.2014.

Poziv na izložbu fotografija na temu plastike

*** FOTO IZLOŽBA *** FOTO IZLOŽBA *** FOTO IZLOŽBA ***



Poštovana, poštovani

čast nam je pozvati Vas na otvaranje izložbe fotografija

PLASTIKA I PLASTIČNI PROIZVODI OKO NAS


u ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Galerija PRINCIPIJ

u Rijeci, Pod voltun 4, u 20:00 sati.

Izložba će biti otvorena od 7. do 14. srpnja,
a moći će se pogledati svakog dana od 11 do 21 sat.



Ova izložba rezultat je fotografskog natječaja na kojem su sudjelovala 63 autora iz Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske s ukupno 440 fotografija. Sve su ih već imali prilike pogledati čitatelji na blogu "Plastično je fantastično", na kojem su fotografije objavljivane od 28. ožujka pa sve do 23. svibnja 2014. godine.

Na ovom foto natječaju kao i na foto izložbi imamo prilike vidjeti cijelu seriju fotografija - najrazličitijih - od umjetničkih gdje su autori izrazili svoju kreativnost, preko snimljenih fotografija samo za ovu priliku pa sve do fotografija koje su autori imali od ranije snimljene, a prikazivale su plastične predmete. Imali smo prilike vidjeti različite foto tehnike, različite umjetničke pristupe i kreacije, ali i iščitati iz njih različite poruke.

Kako god, sve su fotografije zorno pokazale koliko su plastični predmeti sveprisutni u našim životima, koliko se danas bez njih više ne može, ali i nužnost odgovornijeg ponašanja s isluženim plastičnim predmetima. U stvari fotografi i njihove fotografije pokazale su upravo ono što je i smisao bloga "Plastično je fantastično".

A to je prikaz plastike, a posebno plastičnih proizvoda, što su, kakvi su, od čega su, što nam znače i što nam čine u našim životima, koja i kakva je korist od njih, koja i kakva je šteta i je li plastika Bogom dana ili je vražje djelo. Blog nastoji pozitivno, znanstveno dokazano prikazati plastiku u cjelini. Katkad se čini da se bori protiv vjetrenjača, ali iz dana u dan čitateljstvo počinje drugačije sagledavati plastiku i svakodnevne plastične proizvode. Pokušava se na jedan prihvatljiviji, stručno i znanstveno popularniji način pisati o plastici, dati relevantne stručne i znanstvene dokaze o izvorima i podacima koje se koriste, razbiti neke uvriježene mitove, neistine i poluinformacije, sve ne bi li se proširila istina i suprotstavljalo neopravdanim protivnicima i katastrofičarima koji su protiv svega, pa i protiv plastike. Blog odnosno autor bloga provjerenim stručnim i znanstvenim činjenicama želi promijeniti percepciju plastike i plastičnih proizvoda koji nas svakodnevno okružuju u svim sferama našeg života. Ovaj fotografski natječaj i izložba fotografija dio su tih nastojanja.





- 15:40 - Komentari (18) - Isprintaj - #