Plastično je fantastično

srijeda, 07.01.2015.

Naši plastičari - Poli-Mix

Obrt "Plast-a" osnovan je kao obiteljski obrt obitelji Simčić 1998. godine u Šapjanama u blizini graničnih prijelaza Pasjak i Rupa prema Sloveniji u Primorsko - goranskoj županiji, nedaleko Rijeke. Od 2008. djelatnost obrta prerasla je u poslovanje poduzeća "Poli-mix" d.o.o, koje je također u vlasništvu obitelji Simčić. U prvih deset godina rada obrta u potpunosti je moderniziran strojni park prelaskom na visokotlačnu tehnologiju proizvodnje poliuretanskih pjena i razvijene su novi proizvodni programi. Dana su u mogućnosti realizirati najzahtjevnije projekte s poliuretanom, prvenstveno zbog činjenice da sami razvijaju formulacije za poliuretanske pjene, od baznih sirovina do gotovog proizvoda.


Tvrda poliuretanska pjena

Tvrda poliuretanska pjena je vrhunski termoizolacijski materijal, koji zahvaljujući vrlo niskom koeficijentu termičke provodljivosti od svega 0,03 W/(mK) pri gustoći pjene od 40 kg/m3 osigurava najbolju izolativnost u odnosu na ostale termoizolacijske materijale. Uz to, krase je i sljedeća svojstva:
- praktički, ne upija vodu
- otporna je na kemikalije, otapala i poliestersku smolu
- lako se obrađuje
- termički je postojana od vrlo niskih temperatura do + 130 oC

Zahvaljujući tim svojstvima, nezamjenjiva je u brodogradnji (nepotopivost), građevinarstvu, proizvodnji rashladnih vozila.




Anatomski jastuci i madraci

Program "Memory" sastoji se iz anatomskih jastuka i madraca izrađenih iz posebne vrste spužve -viscoelastic poliuretanske pjene. Svojstvo te spužve je da "pamti" oblik tijela koje ju opterećuje, zadržavajući taj oblik neko vrijeme.

Kad se na takvu spužvu nasloni glavu, ne dolazi do pojave povratne sile kao kod svake druge spužve, već glava jednostavno "utone" u viscoelastic pjenu. Na taj način vratni dio kralježnice ostaje u potpuno ravnom, prirodnom položaju. Ova je pjena mekša pri dodiru s toplinom tijela čime se efekt prilagođavanja tijelu još povećava. Te odlike "Memory" programa su još očitije kod anatomskih madraca gdje je čitavo tijelo u položaju koji mu najviše odgovara.

Jastučnice su izrađene od prirodnih materijala vrhunske kvalitete, dodatno obrađene antibakterijskom i antialergijskom zaštitom.

Osobito je važno napomenuti kako se radi o hrvatskom proizvodu u cijelosti, jer se sve komponente "Memory" programa, od pjene u vlastitoj proizvodnji do posebnih jastučnica i ambalaže proizvode kod renomiranih hrvatskih proizvođača.




Poliuretanski sistemi

Kako je djelatnost tvrtke izrada formulacija za poliuretanske pjene od baznih sirovina, zahvaljujući 20-godišnjem iskustvu u formuliranju u ponudi su poliuretanski sistemi (2 komponente) za prerađivače poliuretana. Standardni sistemi su za sljedeće pjene:
- tvrda PU-pjena za spray, zalijevanja cjevovoda,proizvodnju izolacijskih panela i brodogradnju
- meka PU-pjena za industriju namještaja ili industriju vozila (željeznica)
- integralne pjene gustoća do 1000 kg/m3




Kalupirani poliuretan

Zahvaljujući najnovijim strojevima za proizvodnju poliuretana, u mogućnosti su proizvoditi najrazličitije odljevke, od mekanih pjena za proizvodnju namještaja, preko integralnih pjena do tvrdih pjena.
- rukonasloni,
- sportske kacige
- tehnički proizvodi
- izolacijske obloge, dijelovi uređaja

Izrađuju se predmeti po narudžbi - od razrade ideje i skice, razvoja alata do gotovog proizvoda.




Proizvodni program
web: www.polimix.hr


Poli - mix d.o.o. - prerada plastičnih masa
Šapjane 73, 51214 Šapjane, Hrvatska


- 20:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #