Plastično je fantastično

ponedjeljak, 19.01.2015.

Tko je kriv?

... vrećica, galeb, čovjek, sustav?



Prenosim s web portala: DALMACIJA NEWS

Pogledajte bespomoćnog galeba u borbi s plastičnom vrećicom



Na brzoj cesti Solin - Klis Cropixove kamere fotoreportera Duje Klarića uhvatile su galeba u očajničkom poukušaju da se oslobodi plastične vrećice koja mu se zaplela oko nogu. Ovaj primjer samo je dodatno upozorenje o potrebi dodatnog smanjenja korištenja plastičnih vrećica.


Foto: Duje Klarić / CROPIX


A u daljnjem tekstu na portalu navedene su stare neprovjerene informacije, paušalne ocjene, pa čak i sasvim očite laži. Uobičajena propaganda eko-katastrofičara.


Komentirao sam:

Apsolutno krivi pristup s netočnim podacima. Vrećica, kao najekološkiji proizvod ove vrste najmanje je kriva za ovaj nemili događaj. Zabranom vrećica neće se ništa postići, ukoliko mi, kao građani ne promijenimo svoje ponašanje. Dakle, mi smo krivi jer smo neodgovorni, nemarni, nepažljivi. Naravno da nećemo sebe kriviti, a na žalost, izgleda da nismo niti spremni sebe mijenjati. Samo odgovornim ponašanjem nas pojedinaca i cijelog društva možemo ovakve scene izbjeći i biti ekološki svjesni. Bazirati se na lažnim i katastrofičnim podacima, manipulirati činjenicama (kao što su: milijuni životinja, ubijanje, tisuću godina, platnene vrećice, spora i bolna smrt, itd.) neće riješiti problem, dapače, usmjeriti će nas na sasvim kriva rješenja (npr. zabrane plastičnih vrećica) i time pospješiti još lošije djelovanje nas prema okolišu i prema nama samima.




Izvor:
Dalmacija News:
Pogledajte bespomoćnog galeba u borbi s plastičnom vrećicom


- 14:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #