Plastično je fantastično

srijeda, 04.03.2015.

Milijarda plastenki


NOVOSTI IZ SVIJETA PLASTIKE Br. 82




Nampak Plastics, britanska tvornica za proizvodnju plastičnih boca od polietilena visoke gustoće (PE-HD), komercijalnog naziva Infini, objavila je da su dostigli prodaju od milijardu tih popularnih i višestruko nagrađivanih plastenki.



Glavni trgovački lanci koji prodaju svoje proizvode (mlijeko, voćne sokove i druga pića) u Infini plastenkama su Marks & Spencer, Morrisons, Sainsbury’s, Tesco i Waitrose.



Infini plastenke, ne samo da su praktične već su i ekološki vrlo povoljne. Tvrtka je uvođenjem u proizvodnju tih plastenki od 2012. godine svake godine uštedjela oko 16000 t osnovne sirovine - polietilena visoke gustoće (PE-HD) te smanjila emisije ugljičnog dioksida u atmosferu za oko 34000 tona godišnje. Ove brojke potvrđuju da su Infini plastenke inovativan, održiv i vrlo isplativ proizvod kojeg su, očito je, i kupci odlično prihvatili.



Stalnim unapređivanjima i uštedama u proizvodnji, stručni tim Nampak Plasticsa proteklih je godina rušio do skora nepremostive barijere i pomicao granice kvalitete i održivosti ovog proizvoda. No, stručnjaci ovog proizvođača i dalje rade na unapređenju i razvoju ovog revolucionarnog proizvoda i realno za očekivati je da će vrlo skoro objaviti na tržištu nova još bolja rješenja.



Izvori:
Plastic and Rubber Weekly:
Nampak celebrates a billion Infini bottle sales
Napmak Plastics: Infini bottles


- 21:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #