Plastično je fantastično

srijeda, 15.04.2015.

Festival znanosti

NEWSLETTER 29 - izvanredno izdanje


Poštovani čitatelji bloga, dragi ljubitelji fotografije,

kako sam već najavljivao, izložba fotografija "Plastika i plastični proizvodi oko nas" pozvana je u Tehnički muzej u Zagrebu da kao popratna manifestacija bude dio 13. Festivala znanosti.

Festival znanosti održava se u cijeloj Hrvatskoj, centralna događanja biti će u Tehničkom muzeju u Zagrebu, a ovogodišnja tema je Sunce.

Izložba fotografija, o kojoj će biti više riječi sljedećih dana, ista je ona koja je održana već u Rijeci i Omišlju, a rezultat je međunarodnog fotografskog natječaja na ovom blogu početkom prošle godine.

A sada nekoliko riječi o 13. Festivalu znanosti:



...„Oh, sunca, sunca, sunca! I vonja iz doline i vjetra s vrhunca“ uzvikom slavnog barda Vladimira Nazora započnimo 13. festival znanosti. Ima li ljepše teme – toplije, bogatije, sjajnije, svjetlije, životnije, zlatnije,…od Sunca - zvijezde s kojom živimo i zvijezde zahvaljujući kojoj živimo. Koliko tema, koliko zanimljivosti, koliko pitanja, koliko odgovora…, a Giordano Bruno bi uzviknuo i „Koliko sunaca! Koliko svjetova!.“ Sigurni smo da ćete u bogatim festivalskim programima petnaest hrvatskih gradova otkriti mnoga sunca, mnoge nove svjetove

U 2015. obilježavamo i Međunarodnu godinu svjetlosti, a u Hrvatskoj obilježavamo značajnu obljetnicu – četiri stotine godina od tiskanja Machinae Novae (Novi strojevi) Fausta Vrančića i njegovog homo volansa (letećeg čovjeka) - crteža padobrana.

Dobrodošli na Festival znanosti, na "sunčani ditiramb", ovim uvodnim tekstom otvorimo vrata popularizaciji znanosti u Hrvatskoj.

Tehnički muzej u Zagrebu, u suradnji s British Councilom i sveučilištima u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru te Metalurškim fakultetom iz Siska, udrugom Zlatni rez iz Rijeke, Muzejom krapinskih neandertalaca iz Krapine, Povijesnim društvom Požega, Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik, Zajednicama tehničke kulture Pule i Malog Lošinja te brojnim drugim organizatorima u Hrvatskoj, udružio se i ove godine, trinaesti put za redom, u organiziranju najveće manifestacije u Hrvatskoj posvećene proslavi znanosti.

Sadržaji su prilagođeni različitim dobnim skupinama, a cjeloviti program Festivala znanosti možete vidjeti na sljedećeoj POVEZNICI (http://tehnicki-muzej.hr/hr/festival-znanosti/2015/)

U Tehničkom muzeju, Festival, pa tako i izložba fotografija, će biti otvoreni za posjetitelje od ponedjeljka 20. do subote 25. travnja 2015., u vremenu od 10 do 21 sat.

SVI SADRŽAJI SU BESPLATNI ZA POSJETITELJE.

Kontakt za najave grupa ili informacije za Tehnički muzej:
inž. Marijo Zrna
01/4844 050; 01/4881 626
e-mail: marijo.zrna@tehnicki-muzej.hr


PROGRAM:
# > Ponedjeljak, 20.04.2015.
# > Utorak, 21.04.2015.
# > Srijeda, 22.04.2015.
# > Četvrtak, 23.04.2015.
# > Petak, 24.04.2015.
# > Subota, 25.04.2015.

# > Sažeci i životopisi



IZVOR:
Tehnički muzej u Zagrebu
: 13. Festival znanosti


- 11:40 - Komentari (5) - Isprintaj - #