Plastično je fantastično

petak, 24.04.2015.

Nagrađeni umjetnički radovi od plastike


Diana Sokolić

Za nekoliko dana u Villi Gallia na jezeru Como bit će održana svečana dodjela ovogodišnjih nagrada za dizajn na međunarodnom natječaju A'Design Award. Među nagrađenima je i akademska slikarica Diana Sokolić iz Zagreba.

Diana je osvojila brončanu nagradu za svoje odlične i kreativne Lacey narukvice od pleksiglasa i čipke u kategoriji modnih dodataka. O nagrađenom radu i svojim narukvicama autorica kaže: “Lacey“ je posveta našim bakama i prabakama koje su pravile čipke i njihovim kćerima koje su te čipke držale na televizorima, foteljama, pod staklom na stolićima i ispod kristalnih pepeljara. Stavljajući ih između dva sloja prozirnog Pleksiglasa,one su zadržale svoju prozračnost i dobile novu funkciju.


Lacey narukvica dizajnerice Diane Sokolić

Diana Sokolić na istom je natjecanju prije dvije godine, osvojila srebrnu nagradu za manžete od PVC-a FRED, a javnost je prepoznala njene velike ogrlice od pleksiglasa koje nose mnoge poznate Hrvatice poput Mirjane Rakić, Elizabete Gojan i Vedrane Rudan, a i autor ovog bloga na poklon je dobio prekrasnu kravatu od pleksiglasa.


Lacey narukvica dizajnerice Diane Sokolić

Radovi Diane Sokolić u protekle su dvije godine predstavljeni i u britanskom Vogueu, Marie Claireu, InStyleu i Harper's Bazaaru. Sudjelovala je i na sajmovima mode Who's Next u Parizu prošle godine i Level's u Kijevu ove, a u svibnju će sudjelovati na Modepalastu u Beču. Za kraj svibnja, Diana priprema predstavljanje svoje nove kolekcije nakita u Zagrebu.


Akademska slikarica i dizajnerica Diana Sokolić već je nekoliko puta predstavljena na stranicama ovog bloga sa svojim radovima od poli(metil-metakrilata) (PMMA) odnosno pleksiglasa, ali i sa svojim fotografskim radovima:

Fotogalerija Plastik - Diana Sokolić - Ogrlice i manžete
Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diana Sokolić 1 - Aurora Australis
Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diana Sokolić 2 - Aurora Borealis
Fotogalerija Plastik - Diana Sokolić 2 - Bor - svjetlosni objekt od pleksija* i LED-rasvjete
Fotogalerija Plastik - Diana Sokolić 3 - Plastique est fantastique
Plastična kravata
Plastična Sinapsa
Naši plastičari - DINA - očima umjetnika fotografije 1



Izvor:
Wall.hr:
Hrvatska dizajnerica Diana Sokolić nagrađena međunarodnom nagradom
Web stranica: Diana'S


- 20:02 - Komentari (9) - Isprintaj - #