Plastično je fantastično

nedjelja, 14.06.2015.

Viktorov poučak

Poštovani čitatelji bloga "Plastično je fantastično" ovom prilikom želim Vas pozvati da posjetite novootvorenu kolumnu "Viktorov poučak" koju piše dr. sc. Viktor Simončič, između ostaloga i uvaženi suradnik ovog bloga.

Dr. sc. Viktor Simončić autor je vrlo zanimljive knjige "Društvo umanjene vrijednosti" o kojoj je dosta bilo riječi na ovom blogu. I ovom prilikom je toplo preporučam.

Doktor Simončič poznati je stručnjak u Hrvatskoj i u svijetu koji se zalaže za učinkovita i održiva rješenja u području zaštite okoliša, koji se zalaže za razvoj i primjenu hrvatske tehnologije i pameti naših stručnjaka, što je i dokazao na konkretnim projektima, na žalost, puno više u svijetu nego u Hrvatskoj. Kao aktivist nevladine scene često ukazuje na nepravilnosti, pa i na kriminal koji nas okružuje u društvu, pogotovo na području zaštite okoliša, prikupljanja i zbrinjavanja otpada kao i obrade otpadnih voda.

Pamtimo njegove zanimljive članke o odvojenom prikupljanju otpada i drugim temama, na ovom blogu koje su pobudile prilično zanimanje čitateljstva:

- Stvarna rastrošnost ministra Zmajlovića
- Koliko je kanti potrebno?
- Hrvatski BANANA sindrom
- Greenpeace bi harpunima hvatao pobjegle plastične vrećice
- DORH i USKOK gdje ste?
- Kako prikupljati komunalni otpad?


Viktor Simončić upravo je u tijeku pisanja drugog nastavka knjige "Društvo umanjene vrijednosti", ali, kako kaže, pisanje ide sporo, a neželjeni događaji u područjima kojima se bavi događaju se tolikom brzinom i količinom da vrlo brzo "zastarijevaju", a kada dođu u knjigu za mnoge stvari već je prekasno.

Stoga se je dr. Simončič odlučio na pisanje redovne tjedne kolumne "Viktorov poučak" u kojem planira komentirati teme koje zaokupljaju naše, europsko, pa i svjetsko društvo, njegovo gospodarstvo, njegov politički i svaki drugi život, kao i sve one probleme koje tište i koji pogađaju svakog pojedinca ma gdje živio. Kako kaže: Kao da su svi siti svega. Malo se čita i još manje komentira. Neki dobrovoljno pristaju na eutanaziju, drugi odlaze. Osobno nisam sklon nijednome. Zato pišem, pa makar se i ne čitalo!

Siguran sam da će Vas zanimati razmišljanja ovog vrhunskog svjetski priznatog stručnjaka, samostalnog savjetnika za okoliš, nekadašnjeg zamjenika ministra za okoliš i stručnjaka s višedesetljetnim profesionalnim stažem i bogatim životnim iskustvom koji s osebujnim i samosvojnim stilom i istim takvih svjetonazorom komentira svakodnevne teme koje “dižu tlak” svakom čovjeku “koji samo želi normalno živjeti i raditi i smijati se svemu ka vicu”, a ne životariti u uvjetima u kojima je još uvijek važan “isti debilizam: čiji je stari bio četnik, čiji ustaša, a čiji partizan?”

Poveznicu (link) u obliku sličice možete naći s lijeve strane u boxu (na dnu). Klikom na sličicu otvoriti će se povezana mrežna stranica "Viktorovog poučka".



Inače, knjigu dr.sc. Viktora Simončiča "Društvo umanjene vrijednosti" - prvi dio, možete dobiti, ako zaželite, u „PDF“ obliku, na: viktor.simoncic@gmail.com, a nadam se da će uskoro u nastavcima biti objavljena i na internetu, o čemu ću Vas obavijestiti.


- 12:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #