Plastično je fantastično

petak, 21.08.2015.

Novi plastični dizajn kultne fotelje Proust



Davne 1978. godine talijanski dizajner Alessandro Medini dizajnirao je kultnu stolicu Proust, jednu od najlegendarnijih stolica prošlog stoljeća čiji je dizajn preteča postmodernističkog razdoblja




Ovaj prekrasni komad namještaja izvorno je dizajniran za poznatog književnika Marcela Prousta po kojem je dobio ime, a njegov dizajn kombinira barokne elemente s dodatkom sitnih, ručno oslikanih točkica u boji. Upravo zbog ovakvog dizajna te kombinacije povijesnih stilova, poznati je dizajner utabao put postmodernizmu te ga nerijetko nazivaju "mrzovoljnim konceptualističkim Talijanom postmoderne". Prvi je put puštena u prodaju kao samostalni primjerak poznatog brenda namještaja Magis koji je upravo završio redizajniranje ovog komada.

Zanimljivo je kako je "Proust" stolica izrađena po principu rotacijskog kalupljenja, postupka izrade plastičnih proizvoda koji uključuje sporo rotirajući šuplji kalup. Centrifugalne sile raspoređuju omekšani plastični materijal unutar kalupa dopuštajući mu da se formira prije nego što se u potpunosti ohladi.

Ovaj genijalan dizajn bit će dostupan u plavoj, crvenoj, bijeloj i narančastoj boji te s originalnim točkastim dizajnom.









Izvori:
Büro 27/7:
Novi dizajn kultne Proust fotelje
Animated flags


- 08:36 - Komentari (7) - Isprintaj - #