Plastično je fantastično

nedjelja, 18.10.2015.

Naši plastičari u Iranu

Naši plastičari - Bomark Pak

Iran otvorio vrata za hrvatske gospodarstvenike


U Iranskoj gospodarskoj komori žele suradnju s hrvatskim tvrtkama u proizvodnji lokomotiva, brodogradnji, ali i drugim granama industrije među kojima je i proizvodnja plastične ambalaže. Postoji i ideja o turističkoj razmjeni.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Sabora Josipom Lekom završilo je posjet Iranu. Naši poduzetnici razgovarali su s predstavnicima tvrtki na golemom iranskom tržištu koje bi, nakon postignutog dogovora o nuklearnom programu i skorog ukidanja sankcija, trebalo širom otvoriti svoja vrata.

Najbliže potpisivanju unosnog ugovora došao je Bomark PAK. Iz Irana namjeravaju nabavljati sirovinu za proizvodnju folija. O značenju takva ugovora najbolje govori podatak da je ukupna trgovinska razmjena između Hrvatske i Irana u prvih šest mjeseci ove godine bila tek malo veća od dva milijuna eura.

U vrijeme zatvorenosti Irana naš najvažniji izvozni proizvod u tu zemlju bili su sportaši. Irfan Smajlagić aktualni je trener tamošnje rukometne reprezentacije, a nema Iranca koji ne zna za Branka Ivankovića, trenera Persepolisa, koji je iransku nogometnu reprezentaciju doveo do Svjetskog prvenstva.

Ako je suditi prema uspješnim razgovorima u proteklih nekoliko dana, priliku da u Iranu postanu prepoznatljivi po kvaliteti, nakon hrvatskih sportaša, mogli bi iskoristiti i naši poduzetnici.



Izvor:
Izvoz.gov.hr:
Iran otvorio vrata za hrvatske gospodarstvenike
Animated flags



- 17:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #