Plastično je fantastično

četvrtak, 09.01.2014.

Pet najglupljih zabrana

Časopis Forbes napravio je izbor najblesavijih zabrana koje su predložene u Sjedinjenim Američkim Državama u 2013. godini. Evo ih:





1. Predložena je zabrana postavljanja polica za novine na pločnicima u okrugu Clark u saveznoj državi Nevadi. Naime, prijedlog zabrane ide za time da se oslobode pješački prolazi.

Izvor podatka













2. Gradski nadzornik San Francisca predlaže zabranu boca za vodu. Iz obrazloženja se iščitava da se traži "zabrana prodaje plastičnih boca na bilo kojem javnom događaju na javnoj površini na kojoj je više od 100 osoba", a kako bi se spriječilo rasipanja gradskog novca. Međutim, prijedlog iz San Francisca nije usamljen - u gradiću Massachusetts Town u istoimenoj saveznoj državi takva zabrana je već na snazi.

Izvor podatka









3. Gradsko vijeće San Diega predložilo je zabranu jednokratnih plastičnih vrećica te uvođenje naknade na papirnate vrećice. Čak i uz činjenicu da plastične vrećice čine manje od 0,3 % komunalnog otpada, ova je zabrana stupila bi na snagu, kako obrazlažz predlagatelji, s ciljem smanjenja otpada u okolišu. Prijedlog još nije prihvaćen, niti je uredba stupila na snagu, još.

Izvor podatka












4. Zakonodavac u saveznoj državi New Jerseyju predlaže zabranu "nasilničkih" video igrica jer imaju značajnu ulogu u nasilničkom ponašanju mladih. Prijedlog uredbe je da se u zabavnim parkovima, kinima, igraonicama i restoranima zabrane video igrice nasilnog sadržaja, a za prekršitelje se predlaže kazna od 10000 US $, a za ponavljače dvostruko više.

Izvor podatka










5. I na kraju, šećer na kraju. Vijeće grada Los Angelesa razmatra prihvaćanje uredbe kojom bi se zabranilo davanje hrane beskućnicima na javnim mjestima. Ovom uredbom želi se spriječiti "agresivna prošnja", spavanje na zabranjenim mjestima i druge uobičajene aktivnosti beskućnika.

Izvor podatka







Eto: police za novine, plastenke za vodu, plastične vrećice, video igrice i davanje hrane beskućnicima su najgluplje zabrane u 2013. godini u Sjedinjenim Američkim Državama. Jesmo li i mi na tom tragu?



Izvor: Forbes


- 15:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #