Plastično je fantastično

srijeda, 26.02.2014.

Američki zeleni prekinuli anti PVC kampanju



Američke civilne udruge za zaštitu okoliša i javnog zdravlja objavile su da zaključuju svoje nacionalne anti-PVC i anti-ftalati kampanje, s ciljem fokusiranja na razvoj aktivizma i obuku aktivista.





Tokom godina Centar za zdravlje, okoliš i pravdu - Center for Health, Environment and Justice (CHEJ) sustavno je napadao industriju vinila, objavljivao podatke, širio informacije da je vinil "otrovna plastika", a sve s namjerom da se zabrani korištenje poli(vinil-klorida) ili skraćeno PVC-a u dječjim igračkama, školama i novim gradnjama. Ta je kampanja postala jedna od najvećih svjetskih kampanja protiv PVC-a i proizvoda izrađenih od te vrste plastike.







Istovremeno, prema podacima iz vinilne industrije, u tom razdoblju nije zabilježen pad proizvodnje niti potrošnje PVC-a. Danas je američka proizvodnja PVC-a oko 7 milijuna tona godišnje. Današnja moderna proizvodnja PVC-a je certificirana kao niskoemisijska tehnologija, proizvodi su reciklabilni i održivi.

Unatoč silnim naporima civilnih udruga u borbi protiv PVC-a, američki potrošači prepoznali su PVC i proizvode od PVC-a kao sigurne i pogodne za upotrebu.

Sve to dovelo je i do logičnog zaključka aktivista da se nema smisla više boriti protiv PVC-a.








Izvori:
Plastics and Rubber Weekly:
US environmental group shuts down anti-PVC campaign
Animated flags





- 23:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #